Realizări APFFPR

Despre APFFPR


Asociația Patronală a Furnizorilor de Formare Profesională din România (APFFPR) a fost înființată în toamna anului 2011, în vederea promovării conceptului de învățare pe tot parcursul vieții pentru a crește rata de participare a adulților la formarea profesională  și, totodată, ca urmare a convingerii că implementarea unor standarde înalte de calitate este necesară în formarea adulților din România.

Eforturile susținute ale membrilor fondatori au condus la consolidarea și dezvoltarea APFFPR, prin implicarea  în activități specifice unei organizații patronale ca și partener de dialog social, dar și prin atragerea de noi membri.

OBIECTIVELE Asociației Patronale a Furnizorilor de Formare Profesională din România sunt

1. Dezvoltarea conceptului de învățare continuă a adulților din România
2. Crearea unui cadru legislativ european, în România, pentru dezvoltarea resurselor umane.
3. Cresterea calității serviciilor de formare profesională a furnizorilor autorizați din România.


Principiile care stau la baza funcționării APFFPR sunt:

– principiul respectării proprietății
– principiul liberei inițiative
– principiile respectării legalității și corectitudinii în activitățile economice
– principiul eligibilității democratice

Realizările APFFPR 2011-2020

După cei aproape 10 ani de activitate ne identificăm ca fiind cea mai activă organizație patronală din educație și formarea profesională din România. 

Redăm mai jos câteva repere care ilustrează recunoașterea calității de organizație reprezentativă de dialog social:  

- Urmare demersurilor întreprise de APFFPR sub formă de petiții, participare la dezbateri publice, chiar și litigiu în contenciosul administrativ cu Guvernul României, acum furnizorii de formare profesională pot organiza cursuri pentru adulții care au studii superioare, demontând astfel intenția Ministerului Educației ca aceste cursuri să fie organizate doar de instituțiile de învățământ superior.

  - APFFPR este membru titular în Comitetul de Coordonare și Management al Acordului de Parteneriat 2014-2020, din Ministerul Fondurilor Europene, începând din anul 2014 – până în prezent (2020).

 - APFFPR este inițiatorul și membru fondator al Federației Patronale din Educație și Formare Profesională – EDUFORM.

 - Federația Patronală EDUFORM face parte din Consiliul Național al Întreprinderilor  Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), confederație patronală reprezentativă la nivel național. 

 - Federația Patronală EDUFORM este membru, din anul 2018, în European Federation of Education Employers (EFEE) / Federația Europeană Patronală din Educație și este singura organizație patronală din România prezentă în EFEE.

https://educationemployers.eu/team-members/

 

Pentru Detalii deschideți documentul atașat - Descrierea APFFPR 2020

Download

Conţinutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro