Proiect POCU - ALIS – Adaptarea lucrătorilor și întreprinderilor la schimbare prin dobândirea competențelor digitale de către lucrători - ID 142703

Proiect POCU - ALIS – Adaptarea lucrătorilor și întreprinderilor la schimbare prin dobândirea competențelor digitale de către lucrători - ID 142703

 

 

Pentru înscrierea la unul dintre cele două tipuri de cursuri oferite, în mod gratuit, prin intermediul proiectului „ALIS - Adaptarea Lucrătorilor și Întreprinderilor la Schimbare prin dobândirea competențelor digitale de către lucrători”, ID 142703, vă invităm să completați formularul disponibil aici.

------------

Asociația Patronală a Furnizorilor de Formare Profesională din România (APFFPR), adeptă a dezvoltării procesului de învațare continuă a adulților din România si a conceptului de digitalizare a activitatilor IMM-urilor, implementează proiectul “ALIS – Adaptarea Lucratorilor si Intreprinderilor la Schimbare prin dobândirea competențelor digitale de către lucrători”, pe care îl derulează în calitate de lider de proiect, în parteneriat cu BRAHMS INTERNATIONAL S.R.L., Brașov și FUNDAȚIA ''ȘCOALA COMERCIALĂ ȘI DE SERVICII'' BACĂU – AFJ, Bacau în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023.
Proiectul este co-finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014–2020.

Valoarea totală a proiectului ALIS este de 4.666.775,67 lei, din care cofinanțări nerambursabile din Fondul Social European de 3.905.375,01 lei și din bugetul național de 689.183,71 lei.
Valoarea totala a proiectului care revine APFFPR este de 1.836.063,37 lei, eligibila in totalitate, din care 85% reprezinta cofinantari nerambursbile din Fondul Social European, in valoare de 1.560.653,88 lei si 15% reprezinta confinatari nerambursabile din bugetul national, in valoare de 275.409,49 lei.
Perioada de implementare a proiectului este de 15 luni, incepand cu data de 03 octombrie 2022 si se va incheia in data de 31 decembrie 2023.
Obiectivul general al proiectului il reprezinta dezvoltarea competentelor digitale si imbunatatirea nivelului de competente profesionale in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor, a unui numar de 315 angajati din 60 IMM-uri care activeaza sau urmeaza sa activeze in sectoare economice cu potential competitiv identificate conform Strategiei Nationale pentru Competitivitate (SNC) si in domeniile de specializare inteligenta conform Strategiei Nationale de Cercetare, Dezvoltare si Inovare (SNCDI) localizate in Regiunile Nord-Vest, Centru, si Nord-Est, in scopul imbunatatirii accesului egal la invatarea pe tot parcursul vietii, a actualizarii competentelor la cerintele schimbarilor tehnologice si a sporirii flexibilitatii si competitivitatii acestora pe piata muncii.

In perioada noiembrie 2023 – decembrie 2023, APFFPR va organiza cursuri care vor fi oferite gratuit pentru 105 angajati in 20 de societati IMM-uri in Regiunea Nord-Vest, astfel:
- 4 serii curs Competente informatice (nivel initiere) la care vor participa 56 persoane provenind din regiunea Nord Vest, cu durata 45 ore;
- 3 serii curs Utilizare Microsoft Project (program informatic MS Project) pentru managerii implicati in activitatea de planificare si urmarire realizare activitati de productie si/sau servicii in IMM-uri cu participarea a 49 persoane provenind din regiunea Nord-Vest, cu durata 60 ore, in urma carora, 17 dintre IMM-urile participante vor primi gratuit cate o licenta Microsoft Project;

Prin proiectul ALIS vor fi sprijinite 33 IMM-uri (11 din Regiunea Nord-Vest) in vederea elaborarii, implementarii si monitorizarii timp de inca 6 luni dupa finalizarea proiectului, a unor programe de invatare la locul de munca de digitalizare, care vor fi incarcate in cele 3 platforme de e-learning (una dintre acestea urmand sa fie pusa la dispozitia de APFFPR pentru IMM-urile din Regiunea Nord-Vest).

Implementarea acestor platforme de e-learning ofera posibilitatea unui numar nelimitat de utilizari a programelor de formare profesionala. Ele vor fi puse la dispozitie societatilor participante in proiect, in vederea utilizarii pentru formarea profesionala a propriilor angajati.

------------

NOUTĂȚI PROIECT

Mai 2023

Asociatia Patronala a Furnizorilor de Formare Profesionala din Romania (APFFPR) anunta inceperea inscrierilor la cea de a doua sesiune de curs UTILIZARE MICROSOFT PROJECT, care se va desfasura in perioada 26 iunie – 14 iulie 2023 in Cluj-Napoca, luni – vineri orele 17-21, la complexul hotelier Univers T.

Intreaga logistica a cursului cu durata de 60 de ore este asigurata prin proiect de APFFPR, laptop-urile utilizate in procesul de formare fiind dotate cu licente Microsoft Project Profesional.

Detalii si inscrieri: formularul disponibil aici https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeMUQ0yHXd-ah0M_dmzUScabANfzVB_DvoIH5JLtul9b5NTLg/viewform si la telefon 0721.042.987 (l-v, 9-17)

----

Asociatia Patronala a Furnizorilor de Formare Profesionala din Romania (APFFPR) organizeaza in MIERCURI, 31 MAI 2023, ORELE 11.00 – 14.00, la RADISSON BLU HOTEL CLUJ-NAPOCA, SALA BALLROOM un nou eveniment dedicat antreprenorilor IMM-urlori din Regiunea Nord Vest interesati de dezvoltarea competentelor digitale ale angajatilor.

Acest eveniment are caracter informativ si este oferit in cadrul activitatilor Proiectului POCU - ”ALIS – Adaptarea Lucratorilor si Intreprinderilor la Schimbare prin dobândirea competențelor digitale de către lucrători” – ID 142703, fiind dedicat reprezentantilor IMM-urilor care lucreaza pe proiecte in care utilizarea softului MICROSOFT PROJECT este sau poate deveni un instrument util in managementul proiectelor. IMM-urile au oportunitatea de a beneficia in mod gratuit de sprijin in domeniul digitalizarii, atat prin participarea angajatilor la cursuri de formare profesionala in domeniul digitalizarii, organizate in cursul anului 2023, cat si prin invatare la locul de munca prin intermediul platformei e-learning create prin proiect, care va putea fi accesata de IMM-urile interesate.

Pentru rezervarea locului la acest eveniment, va rugam sa completati formularul de inscriere  - locurile sunt limitate iar accesul va fi confirmat telefonic dupa verificarea eligibilitatii.

 

 

26.04.2023

APFFPR anunta incheierea primei sesiuni de curs Utilizare Microsoft Project, desfasurate prin proiectul ”ALIS – Adaptarea Lucratorilor si Intreprinderilor la Schimbare prin dobândirea competențelor digitale de către lucrători” – ID 142703.

Cursul s-a desfasurat in Cluj-Napoca, in perioada 27 martie – 25 aprilie 2023, in sala Uranus de la complexul hotelier Univers T.

Intreaga logistica a cursului cu durata de 60 de ore a fost asigurata prin proiect de APFFPR, laptop-urile utilizate in procesul de formare fiind dotate cu licente Microsoft Project Profesional.

Cei 12 cursanti absolveti sunt persoane angajate la 9 IMM-uri situate in Regiunea Nord – Vest.

Urmatoarea sesiune de curs este programata in perioada 26.06.2023 – 14.07.2023

Detalii si inscrieri: l-v, 9-17 la telefon 0721.042.987

 

12.04.2023

APFFPR anunta inceperea unei noi sesiuni de curs Competente digitalizare de utilizare a tehnologiei informatiei ca instrument de invatare si cunoastere – curs pentru dobandirea si consolidarea cunostintelor informatice de baza in utilizarea calculatorului, acreditat de Ministerul Muncii / Educatiei.

Programa cursului se axeaza pe Microsoft Office - Word, Excel, Power Point, Database. Aceste instrumente informatice contin o multitudine de facilitati asa incat cursul este util atat celor care pornesc de la zero cat si celor care utilizeaza de ani buni o parte din capabilitatile Microsoft Office.

Activitatea face parte din proiectul ”ALIS – Adaptarea Lucratorilor si Intreprinderilor la Schimbare prin dobândirea competențelor digitale de către lucrători” – ID 142703.

Cursul se va desfasura in Cluj-Napoca, in perioada 8 mai 2023 – 23 mai 2023, in sala Naptun de la complexul hotelier Univers T.

Intreaga logistica a cursului cu durata de 45 de ore este asigurata prin proiect de APFFPR, laptop-urile utilizate in procesul de formare fiind dotate cu toate licentele necesare.

Prima sesiune de curs s-a desfasurat in perioada 13 – 28 februarie 2023 iar cea de a treia sesiune de curs Competente digitalizare de utilizare a tehnologiei informatiei ca instrument de invatare si cunoastere este programata in perioada 24.07.2023 – 08.08.2023

Detalii si inscrieri: l-v, 9-17 la telefon 0721.042.987

 

07.04.2023

Echipa de experți ai APFFPR organizează un nou eveniment in cadrul campaniei de constientizare si informare a angajatorilor, derulate prin proiectul ”ALIS – Adaptarea Lucratorilor si Intreprinderilor la Schimbare prin dobândirea competențelor digitale de către lucrători” – ID 142703.

Evenimentul va avea loc in Cluj-Napoca, la Radisson Blu Hotel, in data de miercuri, 31 mai 2023 si este cel de-al doilea dintr-o serie de 4 evenimente care se desfasoara pe parcursul anului 2023 si este organizat pentru reprezentatii a peste 20 de IMM-urilor care isi desfasoara activitatea intr-unul din sectoarelel economice identificate conform SNC si SNCDI – eligibilitatea IMM-ului se poate verifica aici:

http://www.apffp.ro/download/?id=87&tk=a68a0eb09e38af0fe4e19c606c7ff9e0f4a53729

Invitatii vor fi informați cu privire la modul in care APFFPR pune in valoare sprijinul oferit de Uniunea Europeana in domeniul digitalizarii, astfel incat acestia sa poata evalua si decide cea mai buna perspectiva de dezvoltare a competentelor digitale in beneficiul firmelor si angajatilor proprii:

A) participarea anajatilor proprii la unul dintre cele doua cursuri gratuite care se desfasoara in afara orelor de program, in Cluj-Napoca, la Complexul Univers T:

1) Competente digitalizare de utilizare a tehnologiei informatiei ca instrument de invatare si cunoastere – curs pentru dobandirea si consolidarea cunostintelor informatice de baza in utilizarea calculatorului, acreditat de Ministerul Muncii / Educatiei;

2) Utilizarea programului informatic Microsoft Project

B) Oportunitatea de a beneficia de sprijin prin intermediul platformei e-learning creata prin proiect, pentru facilitatea invatarii la locul de munca.

Detalii si inscrieri pentru participare la eveniment: l-v, 9-17 la telefon 0721.042.987

 

09.02.2023

APFFPR recrutează Formator Microsoft Project, cu experiență minimă de 10 ani, în cadrul proiectului POCU „ALIS – Adaptarea Lucrătorilor și Întreprinderilor la Schimbare prin dobândirea competențelor digitale de către lucrători”, ID 142703. Data-limită de trimitere a CV-ului și a actelor doveditoare pe email, la adresa office@apffp.ro este: 22 februarie 2023, până la ora 16:00. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

 

18.01.2023

În a doua jumătate a lunii februarie, APFFPR va demara o grupă de curs de Competențe informatice de bază, în cadrul proiectului „ALIS – Adaptarea Lucrătorilor și Întreprinderilor la Schimbare prin dobândirea competențelor digitale de către lucrători”, ID 142703.

ALIS 142703 - banner promovare cursuri

------------

Conţinutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Galerie

  • Proiect POCU - ALIS – Adaptarea lucrătorilor și întreprinderilor la schimbare prin dobândirea competențelor digitale de către lucrători - ID 142703
  • ALIS 142703 - banner promovare cursuri

Download

Conţinutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro