Noutăți

29.12.2023

Asociația Patronală a Furnizorilor de Formare Profesională din România (APFFPR), adeptă a dezvoltării procesului de învațare continuă a adulților din România si a conceptului de digitalizare a activitatilor IMM-urilor, în calitate de lider de proiect, a implementat in Regiunea Nord Vest, proiectul “ALIS – Adaptarea Lucratorilor si Intreprinderilor la Schimbare prin dobândirea competențelor digitale de către lucrători”

Proiectul s-a desfasurat în perioada octombrie 2022 – decembrie 2023, în parteneriat cu BRAHMS INTERNATIONAL S.R.L., Brașov și FUNDAȚIA ''ȘCOALA COMERCIALĂ ȘI DE SERVICII'' BACĂU – AFJ, Bacau, parteneri care si-au desfasurat activitatile in Regiunea Centru si respectiv Nord Est.

***

29.12.2023

Asociația Patronală a Furnizorilor de Formare Profesională din România (APFFPR), în calitate de promotor al conceptului de digitalizare în activitatea profesională, anunță finalizarea cu succes a proiectului „Competențele digitale – adaptare accelerată la schimbare a IMM-urilor din Regiunea Nord-Vest”, pe care l-a derulat, ca unic Beneficiar, în perioada octombrie 2022-decembrie 2023. Proiectul a fost co-finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Le mulțumim, cu această ocazie, tuturor participanților la activitățile din cadrul proiectului și le dorim succes în activitate. Considerăm că acest proiect a contribuit cu succes la deschiderea unor noi oportunități de sprijinire a potențialului de digitalizare din firmele mici și mijlocii de la nivel regional și național.

Vă invităm să citiți toate detaliile referitoare la realizarea obiectivelor și la rezultatele obținute pe pagina dedicată proiectului, aici.

Comunicat de presa - final proiect 142808_1Comunicat de presa - final proiect 142808_2

***

13.11.2023

APFFPR are plăcerea de a anunța desfăşurarea celui de-al doilea eveniment de conştientizare în domeniul digitalizării, organizat în cadrul proiectului POCU 142808.
Ne onorează prezența speakerilor, domnul Sabin Sărmaş şi domnul Mircea Miheştean, care prezintă aspecte importante cu privire la stadiul digitalizării în instituțiile publice şi private din România.
-----
Evenimentul are loc astăzi, 13 noiembrie 2023, la Radisson Blu din Cluj-Napoca. Mulțumim participanților din sală, persoane din grupul-țintă al proiectului, instruite în competențe digitale prin intermediul activităților de formare profesională realizate în proiect.

 eveniment 13.11

 

25.08.2023

Întâlnirea de astăzi, 25 August 2023, de la Ministerul Muncii s-a finalizat cu un real succes - Emiterea unui Ordin comun cu Ministerul Educației pentru Prelungirea termenului de arhivare a standardelor ocupaționale vechi până la data de 31.12.2024;

Mulțumim Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Doamnei Ministru Simona Bucura Oprescu, care a înțeles realitățile domeniului formare profesională.
Mulțumim Blocul Național Sindical pentru implicare!
Mulțumim Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România pentru susținere!

 

--------

26.07.2023

APFFPR anunta incheierea unei noi sesiuni de curs Marketing Online, desfasurata in perioada 17-26.07.2023.
Felicitari tuturor absolventilor pentru realizarea proiectelor practice si promovarea examenului final de evaluare.
-----
Pentru a va inscrie la urmatoarea serie de curs Marketing Online, completati formularul de aici.

curs Marketing online

04.07.2023

~Inscrieri deschise pentru urmatoarea serie de curs Microsoft Project~
Daca sunteti angajat intr-un IMM din Regiunea Nord-Vest, puteti participa gratuit la acest curs, incepand cu data de 10 iulie!
Numarul de locuri este limitat, asa ca va invitam sa va inscrieti acum, completand formularul disponibil aici.

142808_Microsoft Project

22.06.2023
Asociatia Patronala a Furnizorilor de Formare Profesionala din Romania (APFFPR) va aduce in atentie avantajele utilizarii platformei e-learning pe care o creaza în cadrul proiectului. Implementarea unei astfel de platforme poate spori eficiența instruirii și dezvoltarea continuă a angajaților, contribuind la succesul organizației pe termen lung. 

Utilizarea platformei e-learning în cadrul organizației dumneavoastră poate aduce o serie de beneficii semnificative:
- Accesibilitate și flexibilitate: O platformă e-learning permite accesul la materialele de învățare și resursele educaționale în orice moment și de oriunde. Angajații pot învăța în propriul ritm și pot accesa conținutul de pe diferite dispozitive, inclusiv laptopuri, tablete sau telefoane inteligente.
- Economisirea timpului și costurilor: Utilizarea unei platforme e-learning reduce nevoia de a organiza sesiuni tradiționale de instruire sau de a călători pentru a participa la cursuri. Angajații pot accesa materialele de învățare online fără a fi nevoie de deplasări și pot învăța în timpul liber, fără a întrerupe activitățile zilnice.
- Personalizarea învățării: Platformele e-learning oferă posibilitatea de a personaliza experiența de învățare în funcție de nevoile și interesele individuale ale angajaților. Aceasta poate include adaptarea conținutului, oferirea de exerciții practice și evaluări personalizate, pentru a se asigura că fiecare angajat beneficiază de instruire relevantă și eficientă.
- Actualizare ușoară a conținutului: Cu ajutorul platformelor e-learning, actualizarea și modificarea conținutului de instruire devin mai ușoare și mai rapidă. Acest lucru permite organizatiei să rămână la curent cu noile cunoștințe și să actualizeze materialele de învățare în timp util.
- Monitorizare și evaluare: O platformă e-learning poate oferi instrumente pentru monitorizarea și evaluarea progresului angajaților în timpul procesului de învățare. Acest lucru permite organizației să identifice punctele slabe și să ofere sprijin suplimentar în cazul în care este necesar. De asemenea, se pot genera rapoarte și statistici despre participarea și performanța angajaților.
 - Învățare colaborativă și socială: Multe platforme e-learning oferă instrumente pentru colaborare și interacțiune între angajați. Acestea pot include forumuri de discuții, grupuri de lucru virtuale sau sesiuni de videoconferință. Astfel, angajații pot învăța unii de la alții și pot lucra împreună pentru a rezolva probleme și a-și dezvolta abilitățile.
- Reducerea impactului asupra mediului: Utilizarea platformelor e-learning elimină necesitatea de a tipări materiale de instruire și de a utiliza resurse fizice pentru sesiunile de instruire tradiționale. Aceasta contribuie la reducerea impactului negativ asupra mediului și la promovarea unei abordări sustenabile în cadrul organizației.

16.06.2023

LOCURI LIMITATE la cursuri GRATUITE pentru angajatii din IMM-urile din Regiunea Nord-Vest, oferite de APFFPR in cadrul proiectului „Competențele digitale – adaptare accelerată la schimbare a IMM-urilor din Regiunea Nord-Vest” – ID 142808
Inscrieti-va acum, completand formularul de aici.

cursuri gratuite

15.06.2023
APFFPR anunta inceperea inscrierilor la cursul GRTUIT de Competente digitalizare de utilizare a tehnologiei informatiei ca instrument de invatare si cunoastere – curs pentru dobandirea si consolidarea cunostintelor informatice de baza in utilizarea calculatorului, acreditat de Ministerul Muncii / Educatiei. Aceasta este a treia sesiune orgnizata in cadrul proiectului Cursul se va desfasura in Cluj-Napoca, incepand cu data de 31 iulie 2023 la complexul hotelier Univers T si va dura 2 saptamani si doua zile.
Aceasta va fi cea de a treia sesiune a cursului Competente digitalizare de utilizare a tehnologiei informatiei ca instrument de invatare si cunoastere iar angajatii din IMM-urile situate in Regiunea Nord Vest sunt incurajati sa beneficieze de avantajele oferite prin activitatile proiectului pentru a-si dezvolta competentele digitale.
Locurile sunt limitate, inscrierile se realizeaza pe principiul primul venit – primul servit iar un angajatii seniori (cu varste peste 54 de ani) sunt bineveniti si invitati sa participe, prin proiect fiind create un numar de locuri care le sunt rezervate.

14.06.2023

Inscrieri deschise pentru o noua sesiune de curs ~~Marketing Online~~ in cadrul proiectului POCU ID 142808.
Numarul de locuri disponibile este limitat, asa ca va incurajam sa va inscrieti cat mai curand, completand formularul de aici https://forms.gle/6c5wQrMAkrJYSDoM7.

13.06.2023

CURS GRATUIT pentru angajatii din IMM-uri ~~COMPETENTE DIGITALE DE BAZA~~
Formular inscriere: https://forms.gle/CKEP1gEECW631JNA7
Cursul este oferit de APFFPR in cadrul proiectului POCU ID 14280

08.06.2023
Asociatia Patronala a Furnizorilor de Formare Profesionala din Romania (APFFPR) anunta CONTINUAREA inscrierilor la cea de a doua sesiune de curs UTILIZARE MICROSOFT PROJECT, care se va desfasura in perioada 3 IULIE – 21 IULIE 2023 in Cluj-Napoca, luni – vineri orele 17-21, la complexul hotelier Univers T.
Intreaga logistica a cursului cu durata de 60 de ore este asigurata prin proiect de APFFPR, laptop-urile utilizate in procesul de formare fiind dotate cu licente Microsoft Project Profesional. 
Cursul este oferit GRATUIT angajatilor din IMM-urile situate in Regiunea Nord Vest si are durata de 3 saptamani, dintre care prima si ultima saptamana se va desfasoara la sala iar saptamna a doua online. 
Detalii si inscrieri: formularul disponibil  aici si la telefon 0721.042.987 (l-v, 9-17)

25.05.2023

In data de 26 mai 2023, APFFPR va finaliza o noua sesiune de curs Marketing Online, in cadrul proiectului „Competențele digitale – adaptare accelerată la schimbare a IMM-urilor din Regiunea Nord-Vest” – ID 142808.
Inscrierile continua pentru cursurile de digitalizare oferite gratuit in cadrul proiectului, prin intermediul formularului disponibil aici: https://bit.ly/cursuri-gratuite-digitalizare-142808.

25.05.2023

Asociatia Patronala a Furnizorilor de Formare Profesionala din Romania (APFFPR) organizeaza in MIERCURI, 31 MAI 2023, ORELE 11.00 – 14.00, la RADISSON BLU HOTEL CLUJ-NAPOCA, SALA BALLROOM un nou eveniment dedicat antreprenorilor IMM-urlori din Regiunea Nord Vest interesati de dezvoltarea competentelor digitale ale angajatilor. Acest eveniment are caracter informativ si este oferit in cadrul activitatilor Proiectului POCU - ”ALIS – Adaptarea Lucratorilor si Intreprinderilor la Schimbare prin dobândirea competențelor digitale de către lucrători” – ID 142703, fiind dedicat reprezentantilor IMM-urilor care lucreaza pe proiecte in care utilizarea softului MICROSOFT PROJECT este sau poate deveni un instrument util in managementul proiectelor. IMM-urile au oportunitatea de a beneficia in mod gratuit de sprijin in domeniul digitalizarii, atat prin participarea angajatilor la cursuri de formare profesionala in domeniul digitalizarii, organizate in cursul anului 2023, cat si prin invatare
la locul de munca prin intermediul platformei e-learning create prin proiect, care va putea fi accesata de IMM-urile interesate. Pentru rezervarea locului la acest eveniment, va rugam sa completati formularul de inscriere - locurile sunt limitate iar accesul va fi confirmat telefonic dupa verificarea eligibilitatii.

23.05.2023
APFFPR anunta incheierea celei de a doua sesiuni de curs Competente digitalizare de utilizare a tehnologiei informatiei ca instrument de invatare si cunoastere – curs pentru dobandirea si consolidarea cunostintelor informatice de baza in utilizarea calculatorului, acreditat de Ministerul Muncii / Educatiei. Cursul s-a desfasurat in Cluj-Napoca, in perioada 8 mai 2023 – 23 mai 2023, in sala Naptun de la complexul hotelier Univers T. Cursantii sunt angajati la 8 IMM-uri din Cluj si, in urma sustinerii probelor practice si a testului final au obtinut Certificate de Participare emise de Asociatia Patronala a Furnizorilor de Formare Profesionala din Romania (APFFPR) si urmeaza sa primeasca si Certificatele de absolvire.
Pana in prezent, sunt inregistrati 22 de absolventi ai cursului Competente digitalizare de utilizare a tehnologiei informatiei ca instrument de invatare si cunoastere iar urmatoarea sesiune de curs va fi organizata in luna iulie.

18.05.2023

Asociatia Patronala a Furnizorilor de Formare Profesionala din Romania (APFFPR) anunta inceperea inscrierilor la cea de a doua sesiune de curs UTILIZARE MICROSOFT PROJECT, care se va desfasura in perioada 26 iunie – 14 iulie 2023 in Cluj-Napoca, luni – vineri orele 17-21, la complexul hotelier Univers T.
Intreaga logistica a cursului cu durata de 60 de ore este asigurata prin proiect de APFFPR, laptop-urile utilizate in procesul de formare fiind dotate cu licente Microsoft Project Profesional.
Detalii si inscrieri: formularul disponibil aici si la telefon 0721.042.987 (l-v, 9-17) 

12.05.2023

În data de 15 mai 2023, APFFPR demarează o nouă serie de curs Marketing Online, la Cluj-Napoca. Acest curs este oferit gratuit angajaților din IMM-urile eligibile din Regiunea Nord-Vest. Dacă doriți să participați la o sesiune următoare de curs în domeniul digitalizării, vă invităm să completați acest formular.

11.05.2023

Înscrierile continuă! Locuri limitate la cursul de Competențe digitale de bază, oferit GRATUIT angajaților din IMM-urile elibibile. Înscrieți-vă acum! 

10.05.2023

Inscrierile continua pentru o noua sesiune de curs 𝐂𝐨𝐦𝐩𝐞𝐭𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐛𝐚𝐳𝐚! Cursul va avea loc la Cluj-Napoca, in cadrul proiectului „Competențele digitale – adaptare accelerată la schimbare a IMM-urilor din Regiunea Nord-Vest” – ID 142808. 

 

20 aprilie 2023

APFFPR va organiza o serie de curs *Utilizare platforme electronice de servicii și plăți ale instituțiilor statului*, în perioada 22-26 mai 2023, la Cluj-Napoca. Cursul este oferit gratuit angajaților din IMM-urile eligibile din Regiunea Nord-Vest, în cadrul proiectului „Competențele digitale - adaptare accelerată la schimbare a IMM-urilor din Regiunea Nord-Vest”, ID 142808.

curs Platforme de plati si servicii ale institutiilor statului

-------

29 martie 2023

APFFPR demarează o nouă serie de curs *Marketing online* astăzi, 29 martie 2023, la Cluj-Napoca. Cursul are o durată de 30 de ore și cuprinde ore de teorie și ore de practică. Le urăm succes noilor cursanți!
-------
Vă invităm să vă înscrieți la CURSURILE GRATUITE DE DIGITALIZARE oferite în cadrul proiectului „Competențele digitale - adaptare accelerată la schimbare a IMM-urilor din Regiunea Nord-Vest”, ID 142808, completând acest formular de înscriere: https://bit.ly/cursuri-gratuite-digitalizare-142808

curs Marketing online

 

15 martie 2023

Astăzi, 15 martie 2023, are loc primul eveniment de conștientizare în domeniul digitalizării organizat de către APFFPR la Cluj-Napoca, în cadrul proiectului POCU ID 142808.
Ne bucurăm de participarea reprezentanților unor instituții importante ale statului, care prezintă detalii relevante referitoare la gradul de digitalizare a proceselor și fluxurilor de lucru din instituțiile în cadrul cărora își desfășoară activitatea.

 

15 februarie 2023

APFFPR demarează un curs de Marketing Online, la Cluj-Napoca, în data de 27 februarie 2023. Cursul se va desfășura în perioada 27.02.2023-08.03.2023, cu participarea în persoană, la sala de curs, sub îndrumarea formatorului Georgiana Brânzei-Zsiga.

curs Marketing online

9 februarie 2023

APFFPR recrutează Formator - Utilizare licență Microsoft Project management, cu experiență minimă de 10 ani, în cadrul proiectului POCU „ALIS – Adaptarea Lucrătorilor și Întreprinderilor la Schimbare prin dobândirea competențelor digitale de către lucrători”, ID 142703. Data-limită de trimitere a CV-ului și a actelor doveditoare pe email, la adresa office@apffp.ro este: 22 februarie 2023, până la ora 16:00. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

 18 ianuarie 2023

În a doua jumătate a lunii februarie, APFFPR va demara o grupă de curs de Competențe informatice de bază, în cadrul proiectului „ALIS – Adaptarea Lucrătorilor și Întreprinderilor la Schimbare prin dobândirea competențelor digitale de către lucrători”, ID 142703.

ALIS 142703 - banner promovare cursuri

-----

13 ianuarie 2023

APFFPR va demara o sesiune de curs de Utilizare program informatic Microsoft Project în data de 25 ianuarie 2023. Cursul este organizat în cadrul proiectului „Competențele digitale - adaptare accelerată la schimbare a IMM-urilor din Regiunea Nord-Vest”, ID 142808, proiect co-finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Cursul este oferit în mod gratuit angajaților din IMM-uri eligibile din Regiunea Nord-Vest și se va desfășura în perioada 25.01.2023-18.02.2023, la Cluj-Napoca.

142808_Microsoft Project

-----

4 ianuarie 2023

APFFPR recrutează Formator Marketing Online, deținător de Certificat de absolvire autorizat și cu experiență minimă de 10 ani. Data-limită de trimitere a CV-ului și a actelor doveditoare: 13 ianuarie 2023, ora 16:00. Mai multe detalii sunt disponibile aici.

-----

Începând din luna octombrie 2022, APFFPR implementează proiectul „Competențele digitale - adaptare accelerată la schimbare a IMM-urilor din Regiunea Nord-Vest– ID 142808, pe care îl derulează, ca unic Beneficiar, în vederea sprijinirii potențialului de digitalizare al IMM-urilor din regiunea vizată. Proiectul este co-finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 și se derulează până în luna decembrie 2023.

De asemnea, tot în octombrie a acestui an, APFFPR demarează implementarea unui al doilea proiect cu finanțare europeană, în parteneriat cu alți doi furnizori de formare profesională din Regiunea Centru și Regiunea Nord-Est. Proiectul „ALIS – Adaptarea lucrătorilor și întreprinderilor la schimbare prin dobândirea competențelor digitale de către lucrători” – ID 142703 vizează îmbunătățirea competențelor digitale ale angajaților din firmele mici și mijlocii din regiunea Nord-Vest.

-----

Federația Patronală -  EDUFORM susține cursurile ON LINE pentru adulți

Federația Patronală din Educație și Formare Profesională - EDUFORM semnalează Ministerul Muncii și Protecției Sociale  pentru acceptarea furnizării on line a cursurilor profesionale pentru adulți - 26 Martie 2020.

Federația Patronală EDUFORM, înființată de către APFFPR este prezentă la Bruxelles  

Federația Patronală din Educație și Formare Profesională - EDUFORM este membru, din anul 2018, în Federația Europeană Patronală din Educație (The European Federation of Education Employers (EFEE) )  și este singura organizație patronală din România prezentă în EFEE. 

https://educationemployers.eu/team-members/

Aderarea Federației Patronale EDUFORM  la CNIPMMR

Federația Patronală din Educație și Formare profesională EDUFORM face parte din Consiliul Național al Întreprinderilor  Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), confederație patronală reprezentativă la nivel național – sept 2017.   

Înființare Federația Patronală din Educație și Formare Profesională – EDUFORM 

APFFPR este inițiatorul și membru fondator al Federației Patronale din Educație și Formare Profesională – EDUFORM – august 2017.

 

Lansarea Proiectului POCU - ”INOVARE – SUCCESUL ORGANIZAȚIILOR”

Cod MySMIS 2014 / Cod proiect 117774

 

Asociația Patronală a Furnizorilor de Formare Profesională din România (APFFPR), în calitate de promoter al conceptului de inovare, a demarat implementarea proiectului “INOVARE – SUCCESUL ORGANIZAȚIILOR”, pe care îl derulează, ca unic beneficiar, în perioada Mai 2018 – Mai 2019.

Proiectul este co-finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014–2020.

Valoarea totală a proiectului este de 2.384.177,47 lei, din care cofinanțări nerambursabile din Fondul Social European de 1.986.019,87 lei și din bugetul național de 350.474,05 lei.

Obiectivul general al acestui proiect este creșterea numărului de angajați care ocupă poziții de management și de antreprenori din județul Cluj care vor beneficia de sprijin în vederea implementării conceptului de inovare ca instrument necesar adaptării afacerilor la schimbare.

Proiectul se adresează antreprenorilor și managerilor din nivelele top și middle management din IMM‑uri cu sediul în județul Cluj și care au obiect principal sau secundar de activitate din sectoarele economice cu potențial competitiv, identificate conform Strategiei Naționale de Competitivitate 2015-2020 (SNC) și în corelare cu unul din domeniile de specializare inteligentă conform Strategiei Naționale de Cercetare, Dezvoltare și Inovare 2014-2020 (SNCDI).

Activitățile de bază ale acestui proiect sunt:

·       Formarea profesională a 410 persoane –antreprenori și manageri în IMM-uri.

·       Sprijinirea a 47 de IMM-uri care doresc să implementeze în propria organizație Sistemul de Management al Inovării CEN/TS 16555/2013,

·       Organizarea a 2 seminarii de conștientizarea și analiză a nevoii de implementare a standardului privind Sistemul de Management al Inovării (SMI).

 

Prin activitațile pe care le va derula, proiectul va aduce în atenția IMM-urilor principalele beneficii ale implementării Sistemului de Management al Inovării: facilitează planificarea, implementarea, evaluarea și îmbunătățirea procesului de inovare; îmbunătățește competențele angajaților în domeniul inovării; consolidează poziția companiei pe piață; permite o dezvoltare rapidă, un management facil al companiei; crește calitatea serviciilor/produselor furnizate.

 

MANAGER PROIECT

Steluța Racolța

Președinte al Asociației Patronale a Furnizorilor de Formare Profesională din România

Cluj-Napoca, str. Paul Chinezu nr. 2/1

Telefon: 0744623582

E-mail: office@apffp.ro 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

După aproape doi ani de eforturi susținute ale Asociației Patronale a Furnizorilor de Formare Profesională din România  

pentru apărarea intereselor furnizorilor de formare  profesională, dar și ale adulților absolvenți de studii superioare care fac parte din piața muncii din România,

 vă informăm că recent s-a aprobat OUG nr. 96/2016, publicată în Monitorul oficial 1009/2016, care modifică OG 129 prin introducerea unui nou alineat la art. 21, dupa cum urmeaza:

„Art. 21^1 — (1) Furnizorii de formare profesională a adulților, autorizați în condițiile prezentei ordonanțe, au dreptul să organizeze, pentru persoanele care au absolvit studii universitare, programe de perfecționare și specializare definite la art. 8 alin. (3) lit. c), finalizate cu certificate de absolvire cu recunoaștere națională."

Pentru detalii accesați linkul de mai jos 

http://www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS43NTExMjExNDg1MDUyRSszMA==

 Asta este întradevar o VESTE FOARTE BUNĂ premergatoare Sfintelor Sărbatori de Crăciun.

Mulțumim tuturor celor care au contribuit la acest SUCCES, în special conducerii MINISTERULUI MUNCII!

Galerie

  • 142808_Microsoft Project
  • ALIS 142703 - banner promovare cursuri
  • curs Marketing online
  • curs Platforme de plati si servicii ale institutiilor statului
  • cursuri gratuite
  • eveniment 13.11
  • Comunicat de presa - final proiect 142808_1
  • Comunicat de presa - final proiect 142808_2

Download

Conţinutul acestui material nu reprezinta în mod obligatoriu pozitia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitați www.fonduri-ue.ro